301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
18 Kasım 2021 - Perşembe 12:35
 
Bahçeli'nin Erdoğan'a hediye ettiği harita Rus basınında gündem oldu
MHP lideri Bahçeli'nin Erdoğan'a hediye ettiği Türk dünyası haritası Rus basınında gündem oldu. Haritada Rusya toprağı olan bazı bölgelerin Türk dünyasına dahil edilmesine dikkat çekildi
Haberi


MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye ettiği Türk dünyası haritası Rus basınında gündem oldu.

RIA'da yer alan haberde, Bahçeli'nin Erdoğan'a hediye ettiği haritada, Rusya'nın bazı bölgelerinin 'Türk Dünyası' içerisinde gösterilmesine dikkat çekildi.

 

Bahçeli'nin hediye ettiği haritada Rusya'nın güneyi ve Doğu Sibirya, Türk dünyası içerisinde gösteriliyor. Haritada ayrıca Balkanlar, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Çin'in Sincan Uygur Otonom Bölgesi ile Moğolistan ve İran'ın bazı bölgeleri yer alıyor.

Harita, 12 Kasım'da yapılan Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi toplantısının ardından hediye edilmişti. Toplantıda konseyin ismi Türk Devletleri Teşkilatı'na çevrilmiş ve 2040'a kadar olan periyot için 'Türk Dünyası Konsepti' kabul edilmişti.

Organizasyonda Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye ve Özbekistan yer alıyor, Türkmenistan ve Macaristan ise gözlemci olarak bulunuyor.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Bahçeli'nin, Erdoğan'a, hediye, ettiği, harita, Rus, basınında, gündem, oldu,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
En Çok Okunanlar
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı