301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Kasım 2021 - Cumartesi 17:00
 
CHP'li Yalım Sağlık sistemini eleştirdi. PARAN VARSA MUAYENE “OL”PARAN YOKSA GİT “ÖL”
PARAN YOKSA GİT “ÖL” Ülkemizde "Sağlık Sistemi" maalesef çökmüş durumda insanlar üniversite hastanelerinden değil normal poliklinik randevusu almayı; Hocalardan ücretli özel muayene randevusu bile alamıyorlar. Bir şekilde muayene olanları bu sefer tetkik için diğer tıbbi cihazların randevu çilesi bekliyor dedi.
Haberi


PARAN VARSA MUAYENE “OL”
PARAN YOKSA GİT “ÖL”
 
Ülkemizde "Sağlık Sistemi" maalesef çökmüş durumda insanlar üniversite hastanelerinden değil normal poliklinik randevusu almayı; Hocalardan ücretli özel muayene randevusu bile alamıyorlar. Bir şekilde muayene olanları bu sefer tetkik için diğer tıbbi cihazların randevu çilesi bekliyor onu almak ise başka bir çile haline gelmiş durumda.
Bazı hastanelerde kişiler ameliyat için özel hastanelere yönlendiriliyorlar. Bazı doktorlar ise hastaları kendilerine ait özel muayenehanelerde muayene etmedikçe ameliyat etmiyorlar. Parasız vatandaşların sağlık sistemine erişmelerine imkân yok. Şehir hastaneleri bile yoğun. Bir şehirden diğer şehire hasta nâkili yapmak nerdeyse imkânsız.
 
Ağız diş sağlığı hastaneleri zaten kilit halinde randevu almak çok zor ve imkânsız. Diş hekimliği fakülteleri aynı şekilde sağlık bakanlığı randevu sistemine dâhil edildiği için diş hekimliği fakültelerinden randevu almakta imkânsız. İki dişi çürüyen veya kırılan vatandaşın diş kaplaması ve kanal tedavisi için en az 1000 Lira ek ücret talep edilmekte, insanlar parasız ve çaresiz paraları olmadıkları için bekliyor veya tedavi olup kurtarılabilecek olan dişlerini çektiriyorlar.
 
Sağlık Bakanlığı sadece olayları seyrediyor. Üniversite hastanelerinde kıdemli hocalar üniversiteyi terk ettiler. Hepsi ya emekli olup ayrıldılar ya da istifa edip ayrıldılar. Hastaneler yetersiz, bakımsız ve istifa edenlerin ve emekli olanların yerlerine yeni hekimler alınmıyor. Vatandaş çaresiz binlerce kişi telefon başında ve internet başında randevu alma derdindeler. Telefon ve internet kullanamayan yaşlılar maalesef hastanelere gidemiyorlar.
Aile hekiminden bile randevu almak çile haline geldi. Birçok kişi pandemiden dolayı hastanelere gitmekten korkuyor. Muayene olmadıkları için teşhis tedavi yapılmadığı için vatandaşlar arasında ani ölümler arttı. Sağlık Bakanlığı olayları sadece seyrediyor hiçbir tedbir almıyor. Buradan Sağlık Bakanına ve Devlet Personel Dairesi Başkanlığına sesleniyorum. Derhal istifa eden emekli olan hasta bakıcısından tutun, hemşiresinden ve doktorundan tutun tüm sağlıkçıların yerine fazlası ile personel alınmalıdır.
 
Vatandaşların isyan çığlıklarını artık duyun. Ülkede parası olan tedavi oluyor parası olmayan hastane kuyruklarında çile çekiyor.
Kaynak: Editör:
 
Etiketler: CHP'li, Yalım, Sağlık, sistemini, eleştirdi., PARAN, VARSA, MUAYENE, “OL”PARAN, YOKSA, GİT, “ÖL”, , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı