301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
21 Kasım 2021 - Pazar 15:35
 
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, 50 kuruş basma maliyetinin 83 kuruşa yükseldiğini söyledi. Ayrıca paraların üzerine gram yazın olsun bitsin dedi!
Ayrıca Erdoğan hükümetine Kuruşu Dolar artışından kurtaracak bir önerim var; bozuk paraları bundan böyle bankalar aynı altın alış-satışı gibi gramla alıp-satarsa vatandaş zarar etmemiş olur. Yeni basılacak paraların üzerine değerini değil gramını yazarsınız kağıt parayı kaldırır tüm paraları metal yaparsınız olur biter!
Ekonomi Haberi


Türk Lirası'nın döviz karşısında değer kaybettiği için madeni para basımında kullanılan madenlerin fiyatları da katlandı. Böylece 'bozuk para' olarak nitelendirilen madeni para basımı çok daha masraflı hale geldi. 

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, 50 kuruş basma maliyetinin 83 kuruşa yükseldiğini duyurdu.

 

CHPli Yalım, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda 50 Kuruşun basım maliyetinin bir ay öncesi 66 kuruş olduğunu hatırlattı. Yalım, paylaşımında şöyle yazdı:

'Dolar artınca metal fiyatları da arttı. Ben 50 Kuruşun maliyetini hesaplandığımda dolar 9,05 Türk Lirasından işlem görüyordu. Şimdi Dolar 11,30 seviyesine çıktı o nedenle metal maliyeti de aynı oranda arttı. Bekleyin! 'Bugün hurdacılarda işlem gören yeni bozuk para değerlerini yine tek tek hesaplayıp kamuoyuna açıklayacağım.  Ayrıca Erdoğan hükümetine Kuruşu Dolar artışından kurtaracak bir önerim var; bozuk paraları bundan böyle bankalar aynı altın alış-satışı gibi gramla alıp-satarsa vatandaş zarar etmemiş olur. Yeni basılacak paraların üzerine değerini değil gramını yazarsınız kağıt parayı kaldırır tüm paraları metal yaparsınız olur biter! Gramla maaş alırız. Mesela paran kadar konuş değimi kalkar, fakirler için gramın veya kilon kadar konuş denir. Zenginler için ise tonun ve grostonun kadar konuş değimi gelir!'

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: CHP, Uşak, Milletvekili, Özkan, Yalım,, 50, kuruş, basma, maliyetinin, 83, kuruşa, yükseldiğini, söyledi., Ayrıca, paraların, üzerine, gram, yazın, olsun, bitsin, dedi!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı