301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
09 Nisan 2021 - Cuma 14:12
 
İşte TCDD'nin yapılanmasına ilişkin yasa çalışması
TCDD’nin, yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa çalışmasının ayrıntıları ortaya çıktı. Yeni yapıda, “holding” modeli yaklaşımı öngörülüyor; bu kapsamda “TCDD AŞ” adlı bir çatı şirket kurulacak
Siyaset Haberi


TCDD AŞ’nin altında, “geçiş dönemi” olarak belirlenen süre içinde Altyapı AŞ, Taşımacılık AŞ, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) ve Teknik AŞ şirketleri yer alacak. İzleyen aşamada, “hedef” olarak belirlenen yapı içinde TCDD AŞ bünyesinde 6 şirket faaliyet gösterecek. Altyapı AŞ, TÜRASAŞ, Yolcu AŞ (bu şirkete bağlı Banliyö AŞ),Lojistik AŞ, Teknik AŞ ve Hizmetler AŞ. Söz konusu yapılandırmaya ilişkin mevzuat çalışmasının bu yılın ilk yarısında tamamlanması hedefleniyor. Teklif, yıl sonuna dek yasalaşacak; 2022 yılının ilk yarısında da ilgili şirketler kurulacak. TCDD, yeni yapısına kavuşacak; KİT statüsünden çıkacak, Türk Ticaret Yasası hükümlerine tabi bir şirket olarak faaliyetlerine devam edecek.

ŞİRKETLER İÇİN MUAFİYETLER

Çalışmada, TCDD AŞ bünyesinde faaliyet gösterecek şirketler için bazı muafiyetler de ön görülüyor. İşte o muafiyetler:
-Sayıştay denetimi,
-Gelir ve Kurumlar vergisi,
-Devlet İhale Yasası,
-Harcırah Yasası.

TCDD ÇALIŞANLARI

Çalışmada, personel rejimi de yer alıyor. TCDD AŞ bünyesindeki şirketlerde, “tek tip” olarak ifade personel rejimine geçilmesi hedefleniyor. Personelin bir bölümünün de teşviklerle emekli olması gündeme gelebilecek. Bazılarının da başka bir kamu kurumuna geçişi ya da nakli söz konusu olabilecek. Çalışmaya göre, personel rejimi değişiklik süreci 2025 yılının ortasında tamamlanacak.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: İşte, TCDD'nin, yapılanmasına, ilişkin, yasa, çalışması,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
En Çok Okunanlar
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı